Assalammualaikum semua....
Wah, sekarang ni da jadi satu fenomena jeruk mangga asam bo...siap ada yang jual sebalang rm10 lagi..
Ida dapat tahu pasal jeruk ni dari sorang kawan fb... Asik dok post pic jeruk ni...
Terus bukak tenet cari recipe yang best....
Pastu tengok kat laman sosial banyak lak post pasal jeruk ni.. Jom tengak apa bahan2 untuk buat jeruk ni.. :)
Resepi Jeruk Mangga Asam Boi
Mangga muda
Asam boi
Gula (lebihkan)
Garam
Cili padi (kalau suka pedas lebihkan la)
Kupas dan potong mangga, cuci dan tos hingga air kering..
Gaul buah mangga dengan semua bahan diatas..
Simpan dalam peti ais 4-5 jam.
Siap untuk dimakan..
Garam dan gula tu aku agakagak je..hope balance la rasa dia..
Aku buat malam tadi so balik keje ni baru nak makan..
Nak rasa sikit pagi tadi takut sakit perut lak..perut kosong terus nak makan jeruk..
Wokay selamat mencuba uols....
Credit to: Tengku Fauzana
No comments:
Post a Comment