Thursday, 20 February 2014

Supplement Shaklee untuk kanser,sakit buah pinggang,hepatitis

Semasa penyelidikan untuk menghasilkan vaksin yang lebih berkesan untuk cacar, Yasu-ichi Nagano dan Yasuhiko Kojima dua pakar virologi Jepun yang bekerja di Institut Penyakit Berjangkit di University of Tokyo telah menemui perencatan pertumbuhan virus di kawasan kulit atau testis arnab sebelum disuntik dengan virus UV tidak aktif. Kejadian ini dikaji dan mereka dapati terdapat "virus inhibitory factor" yang menyebabkan hal tersebut, seterusnya menamakan "interferon" kerana the ability to "interfere" with viral replication within host cells. Senang nak paham interferon ni lah yang memberi protection kita dalam sistem imunisasi tubuh


Fungsi interferon :
# activate immune cells, such as natural killer cells and macrophages
# they increase recognition of infection or tumor cells by up-regulating antigen presentation to T lymphocytes
# they increase the ability of uninfected host cells to resist new infection by virus 
# fighting against viral infection bysuppressing virus multiplication in target cells
# inhibition of multiplication of parasite and cancer cells
# promotion of phagocytosis by monocytes and macrophages
Certain symptoms, such as aching muscles and fever, are related to the production of IFNs during infection.

Source of secretion :
# sel darah putih (WBCs)
# natural killer cells (NK cells)
# fibroblasts


As an infected cell dies from a cytolytic virus, viral particles are released that can infect nearby cells. However, the infected cell can warn neighboring cells of a viral presence by releasing interferon. The neighboring cells, in response to interferon, produce large amounts of an enzyme known as protein kinase R (PKR).



Cuba korang bayangkan…..orang yang jumpa interferon ni…si Dr. Yasuhiko Kojima tu……, hasilkan Nutriferon!!! dahsyatttttt….hebattttt….produk ni kira air tangan Dr. Yasuhiko Kojima sendiri. kelassss ko…dapat makan interferon (orang lain suntik, ko siap dapat makan tuuu), interferon yang dibuat Dr. Yasuhiko Kojima sendiri lak tuh…fuyoooo bangga weh. Perasaannnya macammmm…contoh, kasut kawen ko Dato Jimmy Choo yang reka kan, haaaa…tak ke hebat tu dapat pakai kasut yang direka khas oleh Dato Jimmy Chooo sendiri. biasanya orang kenamaan je yang dapat pakai, tapi ko pun dapat pakai jugak…..rase bangga sangat kannnn??? ha camtu la feeling nye….

Nutriferon ni ialah interferon semulajadi yang dihasilkan daripada botanical extract oleh Dr. Yasuhiko Kojima.

Bukan sekejap nak hasilkan interferon semulajadi ni weh….ingat senang ke nak buat bancuh2 macam tu je. Dr. Yasuhiko Kojima telah membuat research lebih daripada 40 tahun!! Lepas buat screening, testing dan evaluating ribuan compounds dan lebih daripada 200 herba, Dr. Yasuhiko Kojima telah berjaya menghasilkan Nutriferon!!!....Dah la duk wat research sampai terjumpa interferon, pastu hasilkan pulak interferon semulajadi….huh, jenuh tu duk berkampung dalam makmal. Hehe kite yang wat research degree/master/phd pon dah….”aaarghhhh…bila nak siap niiiiii weh…”



Ni nak cite, kat hospital memang ada rawatan interferon iaitu sebagai rawatan alternatif untuk contoh : untuk penyakit kanser/kanser buah pinggang/hepatitis. Rawatan seperti ini dipanggil immunoterapi. Ketoksikan bahan-bahan immunoterapi sering kali lebih tinggi daripada manfaatnya dalam merawat. Ini kerana ianya sintetik dan nilai rawatannya sangat100x mahal okeyyyy…sekali suntikan mencecah RM600 lebih di hospital kerajaan (kalau private hospital….bayangkan le berapa mahal harganya bole pegi). Itu baru sekali suntikan, treatment memerlukan banyak kali suntikan, jadi total kos rawatan tentu2lah memakan ribuan ringgit malaysiaaaaa…..Treatment biasanya 6 bulan atau 12 bulan, kalau dah seminggu sekali kena suntik, hang kira la berapa kali kena suntik sepanjang 6 bulan/12 bulan tu kali pulak dengan berapa RM!! Saya difahamkan kos rawatan HCV untuk 12 bulan ialah RM80,000 di hospital swasta!!!

Kesan suntikan tersebut? Pening, vertigo...dunia semua jadi berpusing-pusing, loya...tak lalu makan, rambut gugur, gatal seluruh badan, sakit sendi-sendi, terlalu letih sebab hb low. Totally terribly misearable!!!!!!!!!!

Jadi dengan Nutriferon, kita semua berpeluang mendapatkan rawatan interferon yang betul2 natural, pure, selamat daripada sebarang ketoksikan, bebas daripada kesan sampingan yang negatif dan memudaratkan serta ternyata tersangat2 lah murah harganya berbanding harga rawatan interferon di hospital.

Jadi nak dimaklumkan kat sini produk ni telah pun “dipatenkan”. Oleh itu, tak dapat la nak cari kat tempat lain, HANYA boleh didapati exclusive di Shaklee. Sediakan 1 kotak Nutriferon di rumah sebagai first aid kit korang. Rawatlah secara semulajadi sebelum kita dipreskripsikan untuk mendapat rawatan immunoterapi hospital…serammmmm



Serving per pack : 30 sticks
Serving size : 1.2gram 1 stick
Nutrition fact per serving
Energy = 4 kcal
Protein = 0.03g
Fat = 0.01g
Carbohydrate = 1.2g
Sodium = 0.2mg
Main ingredients : Maltodextrin, MACH® extract (Pumpkin seed, Plantago seed, Japanese honeysuckle flower, Safflower flower). Contained thickeners as permitted in food conditioner


Direction : Take 1 stick a day with water. Caution! As it absorbs moisture easily, please consume it immediately after opening

>>> Rawat segera dengan natural nutrition Shaklee walaupun di peringkat awal <<<

Best price : sms me 019-4513242

Cadangan supplement : 
Sakit buah pinggang : Vivix + Nutriferon + Omega Guard

 Kanser & hepatitis : Vivix + Nutriferon