Wednesday, 15 April 2015

KENAPA PERLU MAKAN VITAMIN C SETIAP HARI?

Kenapa kita perlu makan vitamin C setiap hari?


Vitamin C tidak dapat dihasilkan oleh tubuh, Oleh sebab itu kita sangat perlu tambahan dari luar melalui makanan/minuman dan suplemen.


Vitamin C merupakan zat penting yang perlukan oleh tubuh terutama untuk menjaga daya tahan dari terkena penyakit.


Vitamin C Shaklee sangat sesuai bagi individu yang tak suka makan buah-buahan atau sayuran. Ia nya dalam bentuk tablet di mana ia mudah di telan. 

Sumber vitamin C Shaklee adalah dari buah oren 100% di mana satu biji vitamin c mengandungi 7 stgh biji oren. Waaah banyak tuuu...jadi bagi sesiapa yg selalu sakit pastikan ambil vitamin C setiap hari untuk menjaga dan melindungi tubuh badan dari jangkitan penyakit.

Apa beza Vitamin C Shaklee dengan Vitamin C jenama lain di luar sana? 

Vita-C 500mg ni adalah Vitamin C "Sustained Release" berbentuk tablet. Setiap tablet mempunyai kepekatan 500mg Vitamin C. Ianya diberi nama 'Sustained Release' kerana setiap tablet dicipta untuk membebaskan 1.5 Vitamin C buah secara berterusan perlahan-lahan ke dalam badan. Ujian klinikal menunjukkan Vitamin C dalam 2 tablet mampu bertahan selama lebih kurang 5 jam dan mampu kekal dalam plasma darah kita sehingga 24 jam! Dengan kata lain, 2 tablet Vitamin C boleh melindungi badan kita selama sehari suntuk! Berbanding dengan tablet yang tidak diperbuat daripada teknologi 'Sustained Release', Vitamin C akan terus dihadam oleh usus dengan cepat dan sebahagian Vitamin C akan terus dibuang dan dibazirkan sebab usus tak dapat menyerap sepenuhnya Vitamin C tersebut.


Harga pasaran RM 92.50, satu botol vitamin C Shaklee mengandungi 180 biji. \
Stok untuk 5- 6 bulan. Untuk kesihatan berpanjangan telan 2 biji setiap hari.