Thursday, 16 April 2015

Kebaikan GLA Complex ShakleeApa beza GLA Shaklee berbanding jenama lain?

GLA (Gamma-linolenic acis) yang ada dipasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO).

manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih 2x ganda GLA dalam EPO.


Borage juga adalah 3x lebih dari segi biovailabiliti dan 3x lebih berkesan berbanding EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan.

Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh Shaklee Guard, anti oksidan semulajadi yang dipatenkan. Bioavailabilitinya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun ke dalam sel dan tisu.

Manfaat Utama GLA

Herba Tradisi Yang Dipercayai

Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
Mengawal selia estrogen dan testosteron

GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.
Melambatkan menopaus

Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.
Memperbaiki prostatomegaly

GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.
Menentang kanser

GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
Memperbaiki inflamasi kulit

GLA mengurangkan inflamasi kulit, ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artritis.

Menghalang komplikasi diabetes

Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.

Pelangsingan dan menghalang berat badan bertambah.

Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik. Ambil semasa peruit kosong untuk mengelak keasidan hiper.

Menghalang tekanan darah tinggi.

Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myorcardial infarction.

Memperbaiki tekstur rambut

Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

Hyperaktif dan Autisma 

Dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hyperaktif.


GLA bukan sahaja untuk wanita

Untuk mendapatkan GLA Complex ini, hubungi saya