Tuesday, 25 August 2015

Serdev/Shaklee/Tradisional

MEREMAJAKAN KULIT PELBAGAI CARA

SERDEV
Pernah dengar pasal rawatan Serdev? Serdev ni rawatan utk kembalikan keremajaan kulit wajah. Iaitu proses tegangkan kulit muka gunakan benang khas yg dibuat daripada ramuan kecantikan seperti kolagen, asid hyaluronik, vitamin2 seperti C E A K , spirulina dan probiotik bagi membantu atasi masalah kulit kendur/jatuh/dapatkan bentuk runcing pd wajah dan kembalikan keremajaan kulit. Bila usia ni meningkat kulit pun banyak perubahan kan. Kulit bahagian bawah dikenali sebagai galion mula mengendur dan kelihatan jatuh..mesti rasa mcm tak best kan?? heeee- kalau korang nak cepat awet muda dalam masa singkat serta merta boleh lah try kaedah Serdev ni...Bukan sebarangan orang je boleh buat ok..kene la buat dengan doktor yg bertauliah n pakar ...


Ringkasnya kaedah Serdev mcm ni...
~Cepat ringkas n selamat katanya..boleh siap seawal mcm ni- pergi kerja pipi jatuh sikit so nanti lunch korang pergi  buat n siap ..masuk balik office mcm biasa dengan wajah cun sebab ia tak tinggalkan kesan/kecacatan pada wajah- menurut pakar perunding estetik Dr.Ng Kuan Choong.
~Rawatan ni membabitkan kawasan kening yg kat atas telinga tu atau lebih senang kat pelipis rambut kita tu kat atas telinga n dekat ngan ujung kening tu ( kawasan sasaran )
~Masukkan benang dan tarik 45 darjah dan diikat..Benang ni akan serap dalam kulit dalam 2 minggu..

Ni antara hasil rawatan Serdev tu.Nampak kan perbezaan nya tu...

 Sumber: MW October 2013


SAYA GUNA CARA INI
WeShareWeCare
Ok saya guna cara ini iaitu cara Traditional dan Shaklee
Tips ni memang berkesan dan menjadi tapi kena istiqamah dan sabar lah eh- maklum la kita bukan boleh paksa2 sel kita kan..so take time.natural flow je..hehehe
Cara ni Semulajadi Selamat dan Berkesan jika amalkan..InsyaAllah

Rambut korang panjang tak?
Yg rambut pendek dinasihatkan simpan rambut panjang occay..:)
Yang rambut panjang jom follow step ni
Cuba tengok gambor pompuan cun kat bawah ni..


Nampak  dalam bulatan pink tu..namanya Temporal Area - Temporal area ialah kawasan dari atas hujung kening, pelipis dan atas telinga. Korang kumpulkan rambut panjang korang kat kiri kanan temporal area tu n cuba korang tarik ke arah atas- ce tengok ape jadi kat pipi dagu n bentuk muka korang- tarik 2 bahagian rambut dan ikat ke atas kepala mcm cara ikat ahli sumo tu...BUKAN ikat kat belakang eh..ikat la ketat sikit mcm mak bidan ikat masa berpantang tu..kan mak bidan urut pelipis n dahi kening semua tu..pastu dia tarik n ikat rambut org baru lepas bersalin ke atas pastu siap ikat ketat2..so buat mcm tu..nanti mata kening n pipi ikut sekali kan...hehehe..
haa..dah siap ikat nampak tak kesan runcing n pipi tak jatuh lagi...
Ok sekarang ambil SHAKLEE COLLAGEN POWDER- Kalau xde boleh guna ESP Shaklee atau Vitamin C Shaklee..Kalau xde Shaklee SILALAH DAPATKAN DULU DARI SAYA - SHAKLEE DISTRIBUTOR ANDA NO.1073770 ok..heheheh
 Bancuh sedikit je SC dan Vitamin C - kenapa saya pilih dengan vitamin C sebab vitamin C diperlukan utk penghasilan kolagen..Patahkan 1 biji SR Vita C dan ambil 1 bahagian, bancuhkan dengan 1/4 dari 1 sachet Shaklee collagen dengan air sejuk..
Pastu sapu kan ke seluruh wajah yang dah siap ikat rambut tu...
pastu duduk la rilex sambil zikir n dengar lagu2
lepas setengah jam..cuci bersih2 tapi ikatan rambut jangan bukak biar ikatan rambut tu lama sikit 1-2 jam ke..
Amalkan je InsyaAllah mmg berkesan n nampak perubahan
Lambat takpe kan..yang penting semulajadi n selamat
Istiqamah je buat..
Korang boleh juga guna madu/aloevera/putih telur/susu tepung utk buat masker tu tau tapi saya memang SANGAT PUASHATI guna Shaklee je..heee
Ok itu je tips "SERDEV SEMULAJADI" dari saya..Saya share sebab amalkan dan memang nampak kesannya..yang penting SABAR..
Salam Sayang