Thursday, 3 September 2015

Energizing Soy Prorien (ESP)

ANDA TAHU @ TIDAK???


Shaklee adalah syarikat PERTAMA yang MENGWUJUDKAN suplemen protein berasaskan kacang soya. Pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.
ESP paling HOTT!!                      
kalau sebut je ESP, boleh kata agak ramai yang mengenali ESP ni, termasuk dealer shaklee, pegguna shaklee tak ketinggalan juga pesaing product berprotien.....glamer kan...

ESP ni makanan utama dalam Shaklee & merupakan makanan tambahan yg penting dalam diet harian kita. KENAPA YERK??? 
 • Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. 
 • Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

Energizing Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh kita bagi mengekal tisu-tisu yang sihat,TERMASUK 9 ASID AMINO PENTING YANG TIDAK DAPAT DIHASILKAN OLEH TUBUH DENGAN SENDIRI. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

ESP SHAKLEE NON-GMO SOY !
kalau diikutkan dipasaran kebanyakkan soy protien adalah GMO SOY....TETAPI soya shaklee adalah NON-GMO...apa beza NON -GMO dgn GMO??? xpe nanti sya explain next entry ok..insyaallah...sape2 yg rajin leh search okeh....Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.


Kelebihan ESP ini ialah;
 • membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.
 • menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung
 • setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
 • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
 • indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah
SIAPA YANG MEMERLUKAN ESP NI???
 • ibu menyusu
 • ibu hamil
 • pelajar
 • mereka yang menjaga kesihatan
 • mereka yang nak kurus /nak gemuk
 • mereka yang inginkan kulit cantik
 • mereka..mereka...mereka..senang kata sesuai untuk semua hehehe


APA YANG ANDA DAPAT SETELAH MINUM ESP NI????

Banyakk sgt  anda dapat setelah minum ESP ni...ada yang xsedar tetiba kulit mulus je walahal niat minum ESP nak kurus, ada yang xsedar susu anak pekat,anak sentiasa kenyang,walahal niat tu nak dapatkan lebih tenaga ketika menyusukan anak...ada yang xsedar, tang part yg gelap makin cerah...aishhhh byk la kelebihan lepas minum ESP ni....antara xsedar je effect ye heheh

TESTIMONIAnda ingin cuba?boleh je......